Kurs i vinproduksjon
Pennesi har et unikt konsepts som du ikke finner andre steder i Norge. Vi tar dere med på en reise igjennom vinproduksjonen med ferske druer direkte fra Italia.
Vi guider deg igjennom hele vinens vandring fra fersk drue til tapping på flaske.
Du velger mellom privat kurs hvor du og dine har eget fat eller om du har lyst til å delta på våres felles kurs.
Vi skal hands-on igjennom:
Kverning, pressing, blending, prøvesmaking, analyse og tapping på flaske med egen etikett.
Produksjonen av vinen kan utføres på stålfat, eikefat eller amfora. Vi har tilgang på druer fra hele Italia og du velger selv hvilken drue du ønsker å benytte i din produksjon.
Oppstart september 2025.
Sted:
Tor Sørnes vei 21
Moss
Ønsker du mer informasjon,
fyll ut skjema under.
Personlig kurs med eget fat.
Du velger selv hvem du har lyst til å ha med på ditt kurs i vinproduksjon. Dere velger drue og type fat for deres produksjon. Vi hjelper dere selvfølgelig. Dere får personlig oppfølging av Luca Pennesi hver gang dere er hos oss.
Samlinger:
Kverning ( september ved mottok av druer fra Italia)
Pressing (oktober/november)
Blending (desember) Dere velger deres eget cut med et utvalg av druer.
Prøvesmaking. (Fra mars mnd prøvesmakinger vi hver andre mnd til du er fornøyd med det som er i ditt fat.)
Flasking og tapping med egen etikett. (når du selv er fornøyd )
.jpg)
Vinlaben. En drue på tre forskjellige fat. Felleskurs.
Vi velger en drue som skal settes på tre ulike fat. Dette er et unikt felleskurs hvor du kan se utviklingen og forskjellene de ulike fatene gjør med en og samme drue.
Samlinger:
Kverning. ( september ved mottok av druer fra Italia)
Pressing (oktober/november)
Prøvesmaking.(desember)
Prøvesmaking (mars)
Flasking og tapping med felles etikett.(mai)
(etter endt kurs sitter du igjen med 12 flasker fra hvert fat)

Intro. En drue på stålfat. Felleskurs.
Vi velger en drue som settes på stålfat. Dette er et felleskurs hvor du ser de viktige stegene i en vinproduksjon og et perfekt introduksjonskurs.
Samlinger:
Kverning. ( september når druene kommer fra Italia)
Pressing ( oktober/november)
Prøvesmaking. (mars)
Flasking og tapping med felles etikett. (mai)
(etter endt kurs sitter du igjen med 12 flasker)
